napsáno pro Lomnické noviny 08/2022

Filmové léto na Prorubkách podruhé

Poslední instrukce hercům od štábu a režiséra, všichni vědí, kde mají stát? Je to trikový záběr, každý detail je důležitý, jinak to nevyjde a budeme to muset jet znovu. Musíme také hlídat čas a světlo, mraky přebíhající po nebi mění sluneční svit a při stříhání už to nepůjde srovnat. A také nezapomenout na žádnou scénu, to by potom byl velký problém a ne vždy se to dá natočit dodatečně znovu.
Dobrá – vyzkoušíme si to dvakrát nanečisto. Soustředit se na text, ať se hercům nezamotá jazyk.. hlavně mluvit pomalu a nahlas. Rekvizity! Máme všechny vyrobené? Jasně, rejžo, máme to!
Ještě chvíli počkáme, až dotočí druhá filmová společnost vedle nás, abychom si navzájem nelezli do záběru a nerušili se v mikrofonech. Kdo to potom má v noci pořád vystřihovat…
Všichni připraveni? Ticho na place, natáčíme! Klapka a jedééém!

Říká se, že se nedá dvakrát vstoupit do stejné řeky. Budiž, ale platí to i pro přírodní natáčecí filmová studia Prorubkoov? Kdo nic nezkusí, nic se nedozví a tak jsme vyrazili na další stanový tábor pořádaný SVČ Sluníčko s drzým plánem po šesti letech opět natočit pár filmů u říčky Kněžná v náručí Orlických hor.
Filmové léto Vol.2 – kamery, klapky, stativy, mikrofony, 52 herců, 4 filmové štáby, pár scénáristů a režisérů, nezbytné filmové technické a catteringové zázemí…no prostě celý početný filmařský cirkus jak se patří.
A nad tím vším se vznášel obrovský a hrdý „nápis“, že je to již 30. tábor na Prorubkách!!!
30 let táboření v krásném údolí se spoustou vedoucích a ještě mnohem větší spoustou dětí. Za ta dlouhá léta jsou z některých táborníků současní vedoucí a někteří bývalí táborníci si již vozí nebo posílají své vlastní děti.
I pár vnoučat by se tu našlo. Čas nezastavíme, ani se o to nesnažíme a máme radost, že nám vyrůstá další generace, která zná slovo Prorubky. Chceme věřit, že je to jedna ze záruk, že tento krásný tábor zdaleka s třicítkou nekončí a čeká ho další a další, zatím neobjevená, dobrodružství.
A díky, že u toho můžeme být!

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *