napsáno pro Lomnické noviny 08/2020

Jak odhalit záhadu prorubského hlavolamu? To byl námět hry letošního stanového tábora v Prorubkách v Orlických horách, který proběhl od 1. do 12. července. Padesát dětí, vedoucí, zdravotnice, kuchařky i nepostradatelní dřevaři a zásobovač si užívali dny plné sluníčka a koupání v řece, ale i deště a bláta.

Děti se seznámily s příběhy Jaroslava Foglara a snažily se nejen vyjmout ježka z klece, plnit 13 bobříků nebo sestrojit létající kolo podle plánku Jana Tleskače, ale také projít nástrahami tajemných Stínadel, správně rozluštit indicie prozrazené Širokem či v noci proniknout do nebezpečných uliček plných Vontů.
Dvanáct dní uběhlo rychle jako voda v říčce Kněžné, ale vzpomínky na báječné hry, výlety, zpívánky, výborné jídlo, jarmark, táborák, noční hlídky, dárky, trička i vlatní výrobky, uličnictví Bratrstva kočičí pracky a na Rychlé Šípy a jejich písničku zůstanou.
Díky malým i velkým táborníkům za to, že se naplnila lehce upravená slova z první sloky hymny Rychlých Šípů: „ Hej hou, hej hou, teď kluci, holky jdou, chránit pravdu, přátelství
vás taky zvou.“

Jarmila Cermanová – hlavní vedoucí

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *